Kde najít ID svého kalendáře od Google?

Kde najít ID svého kalendáře od Google?

Jste fotograf či jiný umělec s nabitým kalendářem? Pak se vám určitě bude hodit zlepšovák, který budoucím zákazníkům pomůže vměstnat se do vašeho programu právě tak, aby to vyhovovalo konkrétně vám a zároveň to i zabránilo vzniku nedorozumění při prodlevách u dohadování termínu.

Jednou z funkcí našich JuicyFolio objednávkových formulářů je i možnost zvolit si v nich specifické datum – například pokud si daný zákazník chce objednat focení v konkrétní den. Díky Google kalendáři můžete nejen ukázat vaše volné dny rovnou na webu, ale hlavně, pokud kalendář napojíme k formuláři, se daná událost zapíše ihned při provedení rezervace do všech vašich synchro­nizovaných zařízení (a to včetně detailů jako jsou telefon, jméno či místo), takže okažitě vidíte, kdo a co si objednává.

Kontaktní formulář pro objednání focení

Propojení kalendáře v praxi

Ukažme si to na konkrétním příkladu fotografa Radka Čecha na jeho webu RAWfoto.cz. Na kontaktní stránce právě tohoto webu si můžete rezervovat focení i s vybráním konkrétního termínu, přičemž pod formulářem má Radek zobrazený svůj Google kalendář, na kterém si můžete prohlédnout, které termíny má ještě volné.

Jakmile navíc vyplněný formulář odešlete, vámi vybraný termín se hned zobrazí v přiloženém Google kalendáři, se kterým vám váš formulář můžeme na JuicyFoliu přímo propojit, pokud nám zašlete jeho ID. Kde ho ale najít? Právě na to se nyní podíváme v našem stručném návodu.

Přejděte do svého Google kalendáře a vytvořte nový kalendář

Postup získání ID Google kalendáře

V Google kalendáři, do kterého se dostanete skrze pravý horní panel ve vašem mailu anebo přes adresu calendar.google.com, si buďto vyberete kalendář, který chcete takto sdílet, nebo si založte nový skrze tlačítko Vytvořit.

Zvolte Nastavení kalendáře

Jakmile máte váš kalendář připravený, kliknete na Nastavení kalendáře a v následné kolonce Adresa kalendáře zkopírujete jeho ID. To poté zašlete naší zákaznické podpoře a my už se postaráme o zbytek.

Zkopírujte ID kód v Adrese vašeho kalendáře